Sådan får du et forførende look – Tips til smukke øjenbryn og øjenvipper

Udgivet i Inspiration, Makeup ved Stylist

Alle kvinder drømmer om smukke, lange øjenvipper og perfekt buede øjenbryn, men det er ikke alle, der har dem. Det gode ved det er, at der er måder, hvorpå du kan gøre dine øjenbryn og øjenvipper smukke. Hvordan? Er ordentlig kost, makeupfjerner og amerikansk olie nok til at gøre dem i bedre stand? Hvilken serum skal du vælge, og hvordan bruges den? Hvordan plejer du øjenbryn og øjenvipper?

Sådan får du smukke øjenbryn og øjenvipper: ordentlig kost

Generelt må man sige, at øjenbrynene og øjenvipperne ikke blot har til formål at få øjnene til at se flottere ud. Øjenbrynenes grundlæggende opgave er at beskytte mod sved og vand, for eksempel regn. På den anden side beskytter øjenvipperne øjets sarte struktur fra forskellige forureningsfaktorer som støv eller pollen.

Øjenbryn og øjenvipper består af hårsække og hårstrå. En øjenvippe lever i omkring 100 dage. For at en ny øjenvippe kan vokse ud, kræver det peptider, mikronæringsstoffer og vitaminer. Det er derfor, vores kost bør omfatte produkter, der er rige på B-vitamin, zink, jern og magnesium. Det anbefales også at tage vitamintilskud.

Sådan vælger og bruger man øjenvippeserum og mascara

Hvis du gerne vil have smukke øjenvipper, skal du følge nogle få grundlæggende regler:

En god mascara bør indeholde nærende og styrkende ingredienser. Begræns brugen af vandfast mascara mest muligt, fordi hårdhændet fjernelse af makeup kan beskadige øjenvipperne. Det er også vigtigt at bruge den rigtige teknik til at påføre mascaraen, og man skal komme mascaraen på rene øjenvipper. Hvis der er makeuprester tilbage, kan mascaraen sværte og falde af sammen med øjenvipperne. Du kan også komme et tyndt lag pudder på mellem hvert lag mascara. Påførelsen af mascaraen bør se sådan her ud: start fra bunden og gå langsomt op ad vipperne. Vent til det er tørt, før du kommer det næste lag på, ellers kan det klumpe og øjenvipperne kan klistre sammen. Vær også forsigtig med ikke at overdynge øjenvipperne med for mange lag, da dette kan beskadige dem.

Øjenvippeserum er endnu et middel, der er værd at bruge jævnligt. Det gør ikke blot øjenvipperne tykkere, men det stimulerer dem også til at vokse.

Tips til smukke øjenvipper: sådan plejer og passer du øjenvipperne?

For det første er en øjenvippebukke rent faktisk et stykke værktøj, der i høj grad kan forbedre øjenvippernes udseende, men du skal bruge den korrekt. Brug den ikke efter, du påfører mascaraen, da de ellers vil blive skrøbelige og falde af. Hvis du virkelig har brug for at bukke dine øjenvipper efter mascaraen er på, skal du bruge en ren børste til at gøre det. Gør det, før øjenvipperne tørrer, hold dem meget nænsomt med børsten og i en hensigtsmæssig højde, og tryk dem så let mod øjenlåget uden at røre ved det.

Hvis du har mangelfulde og skrøbelige øjenvipper, er det værd at bruge hensigtsmæssige makeup teknikker for at få dem til at se tykkere ud, så det ikke længere vil være nødvendigt med falske øjenvipper eller overdreven brug af mascara. Det er nok at lave en tynd linje med en mørk blyant lige over kanten af øjenvipperne. Linjen skal blendes ind med en særlig børste. Du kan også bruge øjenskygge til at skabe en naturlig effekt. Du kan få en lignende, men mere intens, effekt med eyeliner, men det kræver mere øvelse.

Det er også vigtigt, at du lægger makeup i den korrekte rækkefølge:

  1.  Dækstift
  2.  Løst pudder, som du dækker øjenlågene med (ikke nødvendigt, hvis du bruger en særlig foundation)
  3. øjenskygge eller anden farvet kosmetik
  4. Mascara

Mascara er det sidste trin, fordi det kan være sværere at lægge øjenskygge, når du allerede har mascara på øjenvipperne.

Tips til smukke øjenbryn: sådan passer og plejer du øjenbrynene

Hvad er det vigtigste ved øjenbrynmakeup? Brug det med måde. For det første skal du forme øjenbrynene. Dette kan gøres i en professionel salon eller hjemme ved hjælp af en pincet. Du skal ikke forsøge at ændre deres naturlige facon, da det er den, der passer bedst til dine øjne og dit ansigt.

Tykke eller mørke linjer ser kunstige ud, så det er et look, du bør undgå. I stedet skal du nænsomt børste øjenbrynet med en mascarabørste. Du vil få den mest naturlige virkning, hvis du bruger den lige efter, du kommer mascara på øjenvipperne. Takket være dette giver vi øjenbrynene en dybere og mere intens farve og vi fremhæver deres facon en anelse.

Hvis dine øjenbryn er tynde eller næsten usynlige, er det værd at vælge henna eller permanent makeup.

Tips til at få smukke øjenbryn og øjenvipper: fjernelse af makeup

Fjernelse af øjenmakeup er en meget vigtig del af plejen. Det vigtigste er: daglig pleje. Under ingen omstændigheder bør du lægge dig til at sove med mascara på, for i morgen vil dine øjenvipper være i en forfærdelig stand.

Husk at være meget forsigtig, når du fjerner makeuppen. Hvis du gnider for hårdt, kan du skade vipperne meget. Opblød en tot vat i makeupfjerner og hold den på øjenlåget i 10 sekunder. Ved at  gøre dette, vil mascaraen blive opløst, så du nemt kan fjerne den.
Prøv at undgå at gøre ved øjenvipperne med noget, når de er dækket af mascara, fordi det er det tidspunkt, de fysisk er mest skrøbelige. Efter omhyggelig fjernelse af makeuppen, skal du bruge øjencreme. Lad være med at gnide på øjnene, det er nok at duppe nedenunder hvert øje ved at bruge fingerspidserne. Både huden og øjenvipperne er meget sarte, så de kan blive beskadiget, hvis du gnider.

Tips til smukke øjenbryn og øjenvipper: amerikansk olie

Amerikansk olie kan forbedre skrøbelige eller mangelfulde øjenbryn og øjenvipper. For at bruge det, skal du bruge en ren mascarabørste. Det er en god ide at lade olien sidde natten over, efter du fjerner makeuppen, og kommer cremen på. Dyp børsten i flasken og klem det ekstra af mod kanten af beholderen. Kom derefter amerikansk olie på øjenvipper og øjenbryn. I behandlingens første måned, er det godt at gøre det hver dag, men senere er to gange om ugen nok.