Sådan fjerner du mascara korrekt, så du ikke mister øjenvipper

Udgivet i Makeup ved Stylist

Noget af det sværeste ved at tage makeup af er at fjerne mascara. Især den vandfaste slags. Ved du hvordan du fjerner makeup og renser vipperne grundigt uden at ødelægge dem?

Der er heldige mennesker, der ikke behøver at bruge mascara. Men det er ikke tit, man ser disse naturligt lange, tykke og mørke øjenvipper. Det betyder, at vi næsten allesammen kommer til at stå over for den vanskelige udfordring at skulle tage makeup af på sarte steder hver dag

Fjernelse af makeup – og du vover ikke at springe det over

Sommetider er det eneste, vi gerne vil efter en hård dag, at falde om på sengen. Men først skal vi fjerne makeup. Dette er meget vigtigt, fordi huden og øjenvipperne regenereres, mens vi sover. Hvis vi har makeup på, kan det hindre processen og endda forværre hudens tilstand, skabe irritation, få øjenvipper til at falde ud, osv.

For at undgå disse problemer skal du også kende til reglerne for fjernelse af makeup og bruge de rette produkter. Hvis du vælger den forkerte kosmetik og bruger den forkerte teknik, kan det forværre øjenvippernes generelle tilstand.

Hvilke produkter skal du bruge

Generelt er oliebaserede produkter bedst til fjernelse af makeup. Naturlige olier, såsom arganolie, kokosolie, olivenolie, eller amerikansk olie kan bruges til at fjerne vandfast mascara. Oliens egenskaber bruges også i tofaset makeup fjerner.

For folk, der ikke kan lide oliebaserede formler, er et godt valg micellar vand. Det bliver mere og mere populært, fordi det fjerner makeup effektivt og nænsomt. Dette er fordi micellar vand består af micellar – molekyler, der opsuger snavs.

Fjernelse af makeup – trin for trin:

Trin 1. Gennemblød en tot vat i makeupfjerner.

Trin 2. Placer vattotten på øjet. Lad være med at gnide, og vent bare 2 minutter.

Trin 3. Tør forsigtigt makeuppen af mod yderkanten af øjet.

Trin 4. Gentag med flere vattotter, til øjet er rent.

Trin 5. Brug en vatpind til at fjerne eventuel resterende makeup.

Processen med at fjerne makeuppen kan ødelægge øjenvipperne, hvis det ikke gøres rigtigt. Dette sker som regel, når man gnider øjnene for hårdt. Derfor er det bedst at tage dig god tid med at fjerne makeuppen, så du ikke skader øjenvipperne.

Tip:

Det kan godt betale sig at begrænse brugen af vandfast mascara til et minimum, fordi det er den mest vanskelige at fjerne. Den hænger fast i øjenvipperne og traditionelle makeupfjernere kan ikke gøre noget ved det. Desuden indeholder de også de mest skadelige ingredienser. Med andre ord, hvis du bruger dem, går du bevidst med til, at dine øjenvipper bliver i dårligere stand. Det er det ikke værd!